Artikkeli

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien tunnuskappale antaa unelmille siivet

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien tunnuskappale ”Long in to the Night” julkaistaan lauantaina 13.2.2021, jolloin kappale on kuunneltavissa mm. Spotifyssä ja iTunesissa. Tunnuskappaleen tarkoitus on tuoda esiin kisojen sanomaa ”Nuorissa on tulevaisuus”. Samalla se nostattaa kisafiilistä tulevaan multisport-tapahtumaan, joka on luotu suoraan Euroopan parhaille nuorille urheilijoille. 

 

”Kappaleen sanoma on selkeä: usko aina itseesi ja omiin unelmiisi. Lisäksi kappale kannustaa toimimaan olympia-aatteiden hengessä sekä vaalimaan ystävyyden, reilun pelin ja suvaitsevaisuuden arvoja”, kappaleen sanoittaja Heikki Mäkäräinen kuvailee. Mäkäräinen on kajaanilaislähtöinen näyttelijä ja taiteilija, joka on nähty aiemmin muun muassa The Voice of Finland -laulukilpailussa ja Elisan Hintasaarnaajana. 

 

Long in to the Night -kappale on elektronista poppia höystettynä suomalaisella sisulla ja rap-lyriikoilla. Kappaleen on säveltänyt ja tuottanut Ujo Sanchez eli Samuli Kivelä. Kivelä tekee musiikkia muun muassa tuottajanimellä Mechanic Membrane, joka julkaisee toisen albuminsa lähiaikoina. 

 

”Suurtapahtuman tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria mukaan liikunnan ja urheilun pariin niin harrastajana kuin seuratoimijana”, tapahtuman pääsihteeri Marita Kaipainen Kainuun Liikunta ry:stä toteaa. ”Olisi hienoa, jos he löytäisivät oman urheilukipinänsä suuren urheilutapahtuman ja sen yhteisöllisyyden kautta”, Kaipainen lisää. 

 

Joulukuussa kisattavien Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kilpaillaan kuudessa lajissa tyttöjen ja poikien sarjoissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, lumilautailussa, maastohiihdossa, short trackissa ja taitoluistelussa. Jääkiekko-ottelut mitellään Kajaanissa, ja tyttöjen ja poikien mäkihypyn ja yhdistetyn mestaruudet ratkotaan Lahdessa. 

 

Järjestyksessään 15. EYOF-talvikisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 2003-2006 syntyneet ikäluokkansa parhaat urheilijat. Euroopan maista 48 on vahvistanut osallistumisensa, ja kisoihin odotetaan yhteensä noin 2000 urheilijaa. 

 

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit, European Youth Olympic Festival (EYOF) on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Suomen EYOF-kilpailut pidetään 11.-18.12.2021. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email