Artikkeli

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit siirtyy ensi vuoden maaliskuuhun

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit siirtyy ensi vuoden maaliskuuhun

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit eli European Youth Olympic Festival (EYOF) siirretään osittain joulukuulta maaliskuuhun 2022. Euroopan olympiakomiteoiden hallitus päätti kilpailun järjestelytoimikunnan esityksestä uudesta ajankohdasta eilen tiistaina. ”Kisojen siirtäminen on ainoa tapa saada kaikki halutut lajit mukaan”, EYOF Vuokatti 2021 -kisojen pääsihteeri Marita Kaipainen Kainuun Liikunnasta kertoo.

Lumitakuun varmistaminen rinnelajeille oli pääsyy kisojen siirtämiselle. ”Alppihiihdon ja lumilautailun järjestäminen joulukuussa olisi vaatinut säilöttyä lunta tuplasti enemmän, mitä varastossa on jo maastohiihdon ja ampumahiihdon toteutusta varten”, Kaipainen kuvailee. ”Tällä aikataululla lisälumen säilömiseen tarvittavaa rahoitusta ei löytynyt, joten emme olisi voineet taata alppihiihtoon ja lumilautailuun vaadittavia olosuhteita joulukuussa”, Kaipainen summaa.

Myös koronapandemia ja sen hillitsemiseksi asetetut rajoitukset olisivat voineet rajoittaa kisojen järjestämistä joulukuussa. ”Luotamme siihen, että koronatilanne on parempi maaliskuussa”, Kaipainen kertoo toiveikkaana.

Koska usean osallistuvan maan jääkiekkosarjan pudotuspelit käydään maaliskuussa, poikien jääkiekko pelataan kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan joulukuussa. ”Näin saamme Kainuuseen yhden sijasta kaksi olympiatapahtumaa samalla iskulla”, Kaipainen kertoo hymyillen.

Alun perin Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit oli tarkoitus järjestää helmikuussa 2021, mutta koronapandemian vuoksi kisat päätettiin viime syksynä siirtää joulukuuhun. ”Ehkäpä kolmas kerta toden sanoo”, EYOF 2021 -kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Kilpeläinen toteaa.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. 20.-25.3.2022 kisattavien Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa: pojat pelaavat joulukuussa 2021, ja tytöt maalikuussa 2022. Mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Järjestyksessään 15. EYOF-talvikisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 2003-2006 syntyneet urheilijat. Euroopan maista 48 on vahvistanut osallistumisensa, ja kisoihin odotetaan yhteensä noin 2000 joukkueenjäsentä. Suomi on aikaisemmin järjestänyt EYOF-kisat kaksi kertaa: vuonna 2001 talvikisat Vuokatissa ja vuonna 2009 kesäkisat Tampereella.

Lisätietoja:
Marita Kaipainen
pääsihteeri, EYOF 2021 Vuokatti
marita.kaipainen@kainuunliikunta.fi
044 5325916

Mikko Salonen

toimitusjohtaja, Suomen Olympiakomitea

mikko.salonen@olympiakomitea.fi

040 541 0295

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email