Artikkeli

Hiukan matkaa Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaaleihin

Helmikuussa 2021 järjestettävien Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien kisafiilistä pääsee nostamaan maanantaina 10.8.2020 klo 19.00 Sotkamon Hiukassa (os. Tervatie 3, Sotkamo). Illan aikana ohjelmassa on lapsille ja aikuisille maksuttomia lajikokeiluja: mm. hiihtoa ski ergo -laitteella, lämäripiste, lumilautailua tasapainolaudan avulla ja ekoaseammuntaa. Lisäksi illan aikana pidetään urheiluvisa, jossa palkintona on EYOF 2021 -tuotteita.

 

Paikan päällä vierailevat Quukkel-kisamaskotti, olympiatason urheilijoita sekä Sotkamon kunnanjohtaja ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Kilpeläinen. Lisäksi paikalla jututettavana on entinen olympiatason taitoluisteluja Susanna Rahkamo, joka toimii nykyään sekä Suomen Olympiakomiteassa että Euroopan Olympiakomiteassa.

 

Tarjolla on kävijöille kisamakkarat maksutta. Tapahtuman aikana voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaaleille.

 

Samana päivänä klo 17.00-18.30 Sotkamon kansalaisopistolla (os. Markkinatie 1, Sotkamo) järjestetään kaikille avoin ja maksuton luento, jossa esitellään kattava tietopaketti Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaaleista sekä niiden järjestelyistä Vuokatissa. Luennolla käsitellään aihetta myös urheilijoiden, olympiakasvatuksen ja olympia-aatteen näkökulmista. Luennoitsijoina ovat Mika Kilpeläinen, Marita Kaipainen/EYOF 2021 pääsihteeri, Susanna Rahkamo/Suomen Olympiakomitean 1. varapuheenjohtaja, Euroopan Olympiakomiteoiden Olympic Culture & Legacy -komitean puheenjohtaja, Katja Volkova/olympiaurheilija, projektikoordinaattori Road to Vuokatti 2021 sekä urheilijavierailijoita. Luennolle mahtuu 60 osallistujaa, ja ilmoittautua voi maksutta osoitteessa www.opistopalvelut.fi/sotkamo.

 

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Suomen EYOF-kilpailut järjestetään 6.-13.2.2021. Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista. Kisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 2003-2006 syntyneet urheilijat. Euroopan maista 48 on vahvistanut osallistumisensa, ja kisoihin odotetaan yhteensä noin 2000 osallistujaa. Vuokatissa kilpaillaan kuudessa lajissa tyttöjen ja poikien sarjoissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, lumilautailussa, maastohiihdossa, short trackissa ja taitoluistelussa. Jääkiekko-ottelut mitellään Kajaanissa, ja mäkihypyn sekä yhdistetyn mestaruudet ratkotaan Lahdessa.

 

Lisätietoa Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaaleista osoitteessa www.eyof2021.fi

 

Lisätietoja
Marita Kaipainen

Kainuun Liikunta ry

Pääsihteeri, EYOF 2021 Vuokatti

marita.kaipainen@kainuunliikunta.fi
044 5325916

 

Teksti: Anni Heikkinen

Kuva: Marita Kaipainen

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email