Artikkeli

Olympiatason taitoluistelijat ja tulevaisuuden lupaukset leireilevät Vuokatissa

Venäläinen huippuvalmentaja Nina Mozer toi suojattinsa leireilemään Vuokattiin kahden viikon ajaksi. Vuokatti on hänelle tuttu aiemmilta vuosilta ja muun muassa kesällä 2013 hän kävi Vuokatissa leireilemässä valmennettaviensa kanssa. Se tuotti tulosta, sillä Sotshin olympiakisoissa 2014 leirillä olleet pariluistelijat ottivat menestyksekkäästi olympiakultaa ja -hopeaa.

Päävalmentaja Mozerilla on apuvalmentajiensa lisäksi mukana 12 urheilijaa, kolme juniorisarjassa kilpailevaa paria sekä kolme olympiatason paria Venäjältä, Yhdysvalloista ja Tshekeistä. Kaksi heistä, yhdysvaltalaiset ja tshekit, on jo valittu helmikuussa 2022 pidettäviin Pekingin olympialaisiin.

”Nina Mozer tunsi entuudestaan Vuokatti Travelin toimitusjohtaja Svetlana Koiviston ja pyysi häntä järjestelemään Vuokattiin koronaturvalliset ja monipuoliset harjoitteluolosuhteet”, EYOF Vuokatti 2022 -kisojen pääsihteeri Marita Kaipainen taustoittaa.

”Vuokatilla on jo vankka kokemus korona-ajan huomioivista leireistä ja kilpailuista, joten kaikki perustieto ja -taito olivat jo lähtökohtaisesti kunnossa. Niinpä joukkue majoittuukin tulevan EYOF 2022 -kisakylän alueella”, Kaipainen toteaa.

Joukkue kehuu Vuokatin treeniolosuhteita todella hyviksi. Mozer on erittäin tyytyväinen, että Sotkamo on panostanut jäälajeihin, niiden joukossa taitoluisteluun, ja rakennuttanut Vuokatti Areenan tarjoamaan monellekin lajille mahtavat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet. Uuden Areenan lisäksi Vuokatin puitteet, joissa kaikki huippu-urheilijoille tarvittavat palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä, tarjoavat houkuttelevat treeniolosuhteet. Mozer onkin vakuuttunut, että olosuhteiden pitäminen hyvinä ja tarkoituksenmukaisina tuo varmasti monet lajin huiput leireilemään Vuokattiin tulevaisuudessa.

”Ajatellen Vuokatissa maaliskuussa 2022 järjestettäviä Nuorten Euroopan talviolympiafestivaaleja, tämä oli oiva tilaisuus testata Vuokatti Areenan toimivuutta taitoluistelun käyttöön sekä siihen liittyvien leiritysten järjestämiseen”, Marita Kaipainen kehuu.

Mozerin tiimillä on vielä muuta leiripäivä jäljellä, joiden jälkeen heidän valmistautumisensa jatkuu Pekingin olympialaisiin. ”Mukana olevat nuoret luistelijat ovat kuitenkin luistelleet yhdessä vain muutamia kuukausia, joten heidän tähtäimensä on vasta Italian olympialaisissa vuonna 2026”, Mozer toteaa.

Nina Mozer haluaa toivottaa kaikille EYOF 2022 -kisoihin tuleville nuorille urheilijoille onnea ja menestystä. ”Tämä on teidän, toivon mukaan pitkän, urheilu-uranne alku. Unelmoikaa ja tehkää kovasti työtä unelmienne eteen”, Mozer kannustaa. ”Yksi hienoimpia asioita on kuulla oman maanne kansallislaulu. Jos sellainen sattuu kohdallenne, joko EYOF 2022 -tapahtumassa tai myöhemmin maailmalla, ottakaa siitä tunteesta kaikki irti ja tallettakaa sydämeenne.”, Mozer kehottaa.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email