Artikkeli

Sotkamoon nousee Euroopan nuorten talviolympiafestivaalien kisametsä

Sotkamoon istutettiin tiistaina 25.5. Euroopan nuorten talviolympiafestivaalien 2022 kunniaksi kisametsä. Kisametsä sijaitsee Vuokatinvaaran itäpuolella Kukkolan tilan mailla lähellä Nurmestien ja Laukkalantien risteystä.

Metsän istuttajina toimivat Sotkamon Tenetin koulun 7B-luokan oppilaat. Luokka on liikuntaluokka, ja osa sen oppilaista on mukana myös Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian toiminnassa. Lisäksi istutuksessa yhteistyökumppanina on Sotkamon Metsänhoitoyhdistys.

Istutetut kuusentaimet symboloivat kisojen pääteemoja: nuorissa on tulevaisuus ja vastuu yhteisestä ympäristöstämme. ”On hienoa, että kisametsän istutuksesta vastaavat juuri nuoret. Samalla jokainen istutettu puun taimi kuvastaa myös kisoihin osallistuvia nuoria urheilijoita, joista kasvaa, aivan kuten puun taimestakin, hyvällä hoidolla vahvoja ja menestyviä yksilöitä, jotka ovat terveessä symbioosissa ympäristönsä kanssa”, EYOF 2022 -kisojen pääsihteeri Marita Kaipainen Kainuun Liikunta ry:stä kuvailee.

EYOF 2022 -tapahtuman järjestelyissä korostetaan ympäristövastuullisuutta. Ekologisuus ja ympäristövastuullisuus otetaan huomioon kisajärjestelyissä ja tapahtuman aikana niin materiaalihankoinnoissa kuin jätteiden lajittelussakin. Kisametsän istutetut puut toimivat hiilinieluina eli sitovat hiilidioksidia itseensä. ”Täytyy kuitenkin muistaa, että niin tapahtuman järjestämisessä kuin muutenkin, päästöjen vähentäminen on kaikkein nopeinta ilmastonmuutoksen torjuntaa”, Marita Kaipainen korostaa.

 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email